Szarlotka stanu Waszyngton
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj szarlotkę ze stanu Waszyngton. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 166 kalorii. Za 52 centy za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. To bardzo niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, mielony cynamon, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną, lakto ovo wegetariańską i wegańską. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 20%. Wynik ten jest raczej zły. Wypróbuj Dairy State Apple Pie, Washington Apple Cake i Washington Apple Bites, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu połącz jabłka, wodę i sok z cytryny; gotować na średnim ogniu, aż jabłka będą miękkie.
Zdjąć z ognia i ostudzić (nie odcedzać).
W dużej misce połącz cukier, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową, imbir i sól; dodać jabłka i wymieszać.
Umieść dolne ciasto na talerzu; dodać mieszaninę jabłek. Przykryj górnym ciastem; krawędzie uszczelnienia i rowka.
Wytnij nacięcia w górnym cieście.
Piec w temperaturze 450° przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piec 35-45 minut dłużej lub do złotego koloru.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Prosecco, Moscato d'Asti i Late Harvest Riesling to świetne opcje do szarlotki. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych aromatów, które nie dominują nad szarlotką. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
![Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru]()
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.