Szarlotka Sauternes

Szarlotka Sauternes
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj szarlotki Sauternes. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Udaj się do sklepu i podnieś pieczone jabłka, masło, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w robocie kuchennym i uruchomić przez 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cp. CebulaCp. Cebula
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Dodać masło i pulsować w 1-sekundowych seriach, aż tylko bardzo małe kawałki masła są widoczne, 12 do 15 impulsów. Puls w
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3
Sauternes, a następnie pulse w wodzie z lodem 1 łyżka na raz, aż ciasto po prostu się razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
SauternesSauternes
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Przełóż ciasto na arkusz folii i połącz w kulkę. Ciasto wyłożyć na suchą powierzchnię i podzielić na 2 dyski, jeden nieco większy od drugiego. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Rozwałkuj większy dysk ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni, aż do grubości 1/8 cala i średnicy 11 cali, aby zmieścić 9-calowy talerz ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
8
Umieść w płytce ciasta i przyciąć zwis do 1/2 cala bez zaciskania krawędzi. Przechowywać w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
1
Połącz
2
Sauternes i sok z cytryny w średniej misce. Jabłka obrać, pokroić na pół i pokroić w plasterki. Jabłka wrzucić z winem i sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
SauternesSauternes
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Roztopić 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj połowę jabłek i trochę wina i soku z cytryny, posyp połową cukru i gotuj, mieszając, aż cukier się rozpuści i mieszanina zacznie gotować, około 2 minut. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować jabłka, aż zmiękną i nie ma soków na patelni, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Przenieść jabłka do średniej miski. Roztopić 2 Więcej łyżek masła w tej samej patelni i powtórzyć z pozostałymi jabłkami, winem i sokiem z cytryny i cukrem. Jeśli zebrano sok z pierwszej partii jabłek, wlej te soki na drugą partię jabłek podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Wymieszać obie partie jabłek z cynamonem i kardamonem, jeśli używasz. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
1
Wlać nadzienie do przygotowanej skorupki ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
2
Zwiń mniejszy krążek ciasta na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości 1/8 cala i umieść na nadzieniu. Wchodzisz na krawędzie, a następnie ozdobnie zaciskane.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10 Białych Bułek Obiadowych10 Białych Bułek Obiadowych
3
Pokrój szczeliny w górnej skorupie, aby umożliwić ucieczkę pary, a następnie przenieś do zamrażarki na 30 minut, aby ciasto odpoczęło.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Skórkę posmarować roztopionym masłem i posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
5
Miejsce w dolnej trzeciej części piekarnika i piec na złoty kolor, 45 minut do 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Uwaga kucharza: możesz ugotować jabłka na nadzienie 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn