Szarlotka Marie Colbath
Szarlotka Marie Colbath jest Wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 340 kalorii. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, sól koszerna, mąka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Szarlotka Marie Helene, Szarlotka Marie-Hélène, oraz Szarlotka Marie-hélène.
Instrukcje
Lekko łyżka 2 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 2 1/2 szklanki mąki i 1 łyżeczka soli w dużej misce; pokroić w 1/2 szklanki masła z blenderem do ciast lub 2 noży, aż mieszanina przypomina grubą posiłek.
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Podziel ciasto na pół. Delikatnie naciśnij każdą połowę w 4-calowy okrąg na 2 arkuszach nakładającej się folii z tworzywa sztucznego o dużej wytrzymałości; przykryj 2 dodatkowymi arkuszami nakładającej się folii z tworzywa sztucznego. Chill 30 minutes.
Rozwałkuj 1 pół ciasta, jeszcze przykryte, w 12-calowe koło.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na pół, jeszcze przykryte, w 11-calowe koło. Chill 30 minutes.
Połącz jabłko i sok w misce.
Połącz brązowy cukier, 1/4 szklanki cukru granulowanego, 3 łyżki mąki, 1 łyżeczka cynamonu i pozostałą 1/4 łyżeczki soli w małej misce.
Posypać mieszaninę cukru na mieszaninę jabłek; wrzucić dobrze do herbu.
Usuń 2 górne arkusze plastikowej folii z 12-calowego koła ciasta; dopasuj ciasto, plastikową owijkę do góry, do 9-calowej płyty z głębokim naczyniem pokrytej natryskiem do gotowania, dzięki czemu ciasto rozciągnie się ponad krawędź.
Usuń pozostałą folię. Łyżka nadzienia do ciasta i kropka z pozostałą 1 łyżką masła; brzegi ciasta lekko posmarować wodą.
Usuń 2 górne arkusze plastikowej folii z 11-calowego koła ciasta; umieść, plastikową folię do góry, nad wypełnieniem.
Usuń pozostałą folię. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod, i flet.
Wytnij 4 (1-calowe) szczeliny na wierzchu ciasta, aby umożliwić ucieczkę pary.
W małej misce wymieszać pozostałą 1 łyżkę cukru granulowanego i pozostałą 1/8 łyżeczki cynamonu.
Wierzch i krawędzie ciasta posmarować białkiem; posypać mieszaniną cukru.
Ułożyć ciasto na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować ciasta z piekarnika); piec dodatkowe 30 minut lub do złotego koloru. Ciasto tarczowe z folią, jeśli to konieczne. Schłodzić na stojaku z drutu.