Szarlotka Karmelowa
Szarlotka karmelowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 1,18 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 394 kalorie, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Jeśli masz wszystkie klasyczne ciasto skorupa, cukier, vanillan ekstrakt, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. To będzie hit w Twoim Halloween wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!}, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób skorupę: przygotuj ciasto zgodnie z przepisem lub etykietą opakowania; schłodzić przez 1 godzinę. Rozgrzej piekarnik do 204°; wyłóż dużą, obramowaną blachę do pieczenia folią. Dodać nadzienie: jabłka wrzucić z 2 łyżkami. cukier, sok z cytryny, tapioka i wanilia.
Wymieszać 1 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki wody w dużym, ciężkim rondlu. Gotować na małym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i doprowadzić do wrzenia. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni kolor na ciemnobrązowy, 6 do 7 minut. Stojąc do tyłu, aby uniknąć rozpryskiwania, wlać śmietanę. Lekko zmniejszyć ogień i mieszać, aż karmel będzie gładki i gęsty, około 2 minut.
Rozwałkuj każdy krążek ciasta w 12-calowe koło.
Przenieś 1 na 9-calowy talerz. Łyżka w połowie mieszanki jabłkowej.
Skropić około 1/4 szklanki karmelu. Kopiec pozostałe jabłka na wierzchu i skropić innym 1/4 szklanki karmelu. Przykryć i schłodzić pozostały karmel (podgrzać na małym ogniu przed podaniem z ciastem).
Umieść drugi krążek ciasta nad nadzieniem, pozostawiając 1-calowy zwis. Złóż górne krawędzie i zaciśnij, aby uszczelnić.
Wytnij otwory wentylacyjne na górze. Ubić jajko z 1 łyżeczką. wodę i lekko zmiksować mieszaninę na wierzchniej skórce.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami. cukier.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia i piec, aż wypełnianie pęcherzyków i skorupa jest złoty kolor, o 1 godzinę.