Szarlotka jak powinna być to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka soli, skrobia kukurydziana, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciasto: w mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek (lub za pomocą miksera ręcznego) wymieszaj mąkę, sól i cukier przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Cukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać masło i wymieszać, aż do uzyskania kruchej, piaszczystej mieszaniny. Nadal powinieneś widzieć kawałki masła. W małej misce, wymieszać wodę i ocet razem. Gdy mikser pracuje ze średnią prędkością, skropić mieszankę wodno-ocet i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Powinieneś jeszcze zobaczyć małe kawałki masła. Obrócić na powierzchnię roboczą, podzielić ciasto na pół i uformować na okrągłe, płaskie dyski. Owinąć oddzielnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed użyciem. (Lub przechowywać w lodówce do 48 godzin lub zamrażać do 1 miesiąca przed użyciem. Jeśli zamrożone, niech rozmrozić w lodówce na noc przed rozwałkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Gdy nadejdzie czas rozwałkowania ciasta, niech ciasto ogrzeje się na kilka minut w temperaturze pokojowej. Odkurz powierzchnię roboczą kilkoma łyżkami mąki i miej pod ręką dodatkową mąkę. Jeśli chcesz, możesz rozwałkować ciasto między 2 arkuszami woskowanego papieru (posypując dolny arkusz i górną część ciasta przed zwinięciem), co znacznie ułatwia przeniesienie na patelnię później. Jednak nie będziesz w stanie tak łatwo sprawdzić postępu ciasta. Wszystko zależy od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życie
Cukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Posypać trochę mąki na wierzchu ciasta i rozpocząć walcowanie na zewnątrz od środka z szybkich, lekkich pociągnięć. Nie martw się, jeśli krawędzie nieco się rozszczepią; skoncentruj się na tworzeniu dobrego koła od środka. Podnieś i obróć ciasto o 1/4 obrotu co minutę, aby zapewnić równomierne walcowanie. Ciasto powinno być gładkie i miękkie; niektórzy twierdzą, że powinno czuć się jak wnętrze przedramienia. Jeśli robi się lepkie, posypać trochę więcej mąki, ale nie rób tego więcej niż 2 lub 3 razy; ciasto wchłonie zbyt dużo mąki. Zamiast tego włóż go z powrotem do lodówki na 15 minut, aby ujędrnić masło. Kontynuuj toczenie, aż okrąg będzie co najmniej 2 cale większy niż patelnia (na przykład 11 cali szerokości dla 9-calowej patelni na ciasto) lub 3 cale większe dla ciast z głębokim naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Ustaw ciasto lub patelnię w pobliżu. Zawsze używamy ciężkich patelni aluminiowych, ponieważ szklane Patelnie wydają się zbyt szybko wypiekać skórkę. Wiemy jednak, że zaletą szkła jest to, że można łatwo sprawdzić kolor skorupy. Znowu, to zależy od Ciebie. Każdy wybór zadziała. Aby przenieść skórkę na patelnię, najłatwiej jest zwinąć gotową skórkę na wałek do ciasta, a następnie delikatnie rozwinąć ją na patelni. Możesz też złożyć go delikatnie w ćwiartki, podnieść, ustawić punkt centralny na środku patelni i rozwinąć go na patelni. Jeśli używasz woskowanego papieru, odklej górną warstwę, delikatnie przekręć skórkę do patelni i odklej pozostały papier. Upewnij się, że ciasto może całkowicie osiąść na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Nie rozciągać i naciśnij ciasto w rogach; rozciągnięte ciasto będzie prawdopodobnie kurczyć się z powrotem podczas pieczenia. Zamiast tego podnieś krawędzie skorupy, aby pozwolić jej osiąść w rogach. Jeśli ciasto trochę się rozerwie, nie martw się, łatamy go za minutę. Używając nożyczek lub ostrego noża, przycinaj ciasto do 3/4 cala obręczy. Użyj dodatkowych skrawków, aby łatać skórkę, naciskając palcami (w razie potrzeby zwilż je) lub odstaw na bok. Pozostaw krawędzie dolnej skorupy wiszące nad obręczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
Nożyczki Kuchenne
1 żółty Owocowy Roll-up
7
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta na okrąg o średnicy około 11 cali. Wyłóż arkusz z pergaminem lub papierem woskowanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Rozwałkuj ciasto na wałek do ciasta, a następnie rozwiń je na blachę. Schłodzić przez 20 do 30 minut przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Cukierki Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
W średniej misce, wrzucić plastry jabłka, cukier, sól, skrobia kukurydziana, cynamon, gałka muszkatołowa, i wanilia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
12
Umyj zwisające krawędzie ciasta wodą. Ostrożnie umieść rozwałkowaną wierzchnią skorupę na wierzchu i szczyp krawędzie razem, obracając się pod dookoła, aby uzyskać grubą krawędź. Aby ozdobić obręcz, po prostu naciśnij ją dookoła tylnym widelcem. Aby uzyskać nieco bardziej zaawansowany wygląd, naciśnij kciuk i palec wskazujący jednej ręki. Użyj ich, aby delikatnie wypchnąć grubą krawędź ciasta na zewnątrz, naciskając do wewnątrz palcem wskazującym drugiej ręki, tak aby przecinały się w "V" z ciastem pomiędzy. Powtórz wszystko wokół obręczy, aby uzyskać falistą krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
13
Za pomocą końcówek nożyczek wycinaj 4 równomiernie rozmieszczone małe otwory odpowietrzające w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
14
Wierzch ciasta posmarować śmietaną, a następnie równomiernie posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
15
Umieść ciasto na blasze, aby złapać soki, które się gotują.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
16
Piec w środku piekarnika przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec, aż skorupa będzie złoty kolor i soki są bulgotanie w otworach wentylacyjnych, 40 do 50 minut więcej. Sprawdzić ciasto po 30 minutach; jeśli skórka zbyt szybko się brązowieje, przykryć lekko folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®