Szarlotka jak powinna być to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 10. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu. Mieszanka soli, skrobia kukurydziana, gałka muszkatołowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotka Pieczone Pączki, Batoniki Z Masłem Jabłkowym, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Ciasto: w mikserze wyposażonym w przystawkę do łopatek (lub za pomocą miksera ręcznego) wymieszaj mąkę, sól i cukier przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodać masło i wymieszać, aż do uzyskania kruchej, piaszczystej mieszaniny. Nadal powinieneś widzieć kawałki masła. W małej misce, wymieszać wodę i ocet razem. Gdy mikser pracuje ze średnią prędkością, skropić mieszankę wodno-ocet i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Powinieneś jeszcze zobaczyć małe kawałki masła. Obrócić na powierzchnię roboczą, podzielić ciasto na pół i uformować na okrągłe, płaskie dyski. Owinąć oddzielnie w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut przed użyciem. (Lub przechowywać w lodówce do 48 godzin lub zamrażać do 1 miesiąca przed użyciem. Jeśli zamrożone, niech rozmrozić w lodówce na noc przed rozwałkowania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
3
Gdy nadejdzie czas rozwałkowania ciasta, niech ciasto ogrzeje się na kilka minut w temperaturze pokojowej. Odkurz powierzchnię roboczą kilkoma łyżkami mąki i miej pod ręką dodatkową mąkę. Jeśli chcesz, możesz rozwałkować ciasto między 2 arkuszami woskowanego papieru (posypując dolny arkusz i górną część ciasta przed zwinięciem), co znacznie ułatwia przeniesienie na patelnię później. Jednak nie będziesz w stanie tak łatwo sprawdzić postępu ciasta. Wszystko zależy od Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Posypać trochę mąki na wierzchu ciasta i rozpocząć walcowanie na zewnątrz od środka z szybkich, lekkich pociągnięć. Nie martw się, jeśli krawędzie nieco się rozszczepią; skoncentruj się na tworzeniu dobrego koła od środka. Podnieś i obróć ciasto o 1/4 obrotu co minutę, aby zapewnić równomierne walcowanie. Ciasto powinno być gładkie i miękkie; niektórzy twierdzą, że powinno czuć się jak wnętrze przedramienia. Jeśli robi się lepkie, posypać trochę więcej mąki, ale nie rób tego więcej niż 2 lub 3 razy; ciasto wchłonie zbyt dużo mąki. Zamiast tego włóż go z powrotem do lodówki na 15 minut, aby ujędrnić masło. Kontynuuj toczenie, aż okrąg będzie co najmniej 2 cale większy niż patelnia (na przykład 11 cali szerokości dla 9-calowej patelni na ciasto) lub 3 cale większe dla ciast z głębokim naczyniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Ustaw ciasto lub patelnię w pobliżu. Zawsze używamy ciężkich patelni aluminiowych, ponieważ szklane Patelnie wydają się zbyt szybko wypiekać skórkę. Wiemy jednak, że zaletą szkła jest to, że można łatwo sprawdzić kolor skorupy. Znowu, to zależy od Ciebie. Każdy wybór zadziała. Aby przenieść skórkę na patelnię, najłatwiej jest zwinąć gotową skórkę na wałek do ciasta, a następnie delikatnie rozwinąć ją na patelni. Możesz też złożyć go delikatnie w ćwiartki, podnieść, ustawić punkt centralny na środku patelni i rozwinąć go na patelni. Jeśli używasz woskowanego papieru, odklej górną warstwę, delikatnie przekręć skórkę do patelni i odklej pozostały papier. Upewnij się, że ciasto może całkowicie osiąść na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Posiekana Cebula (2 Cebule)
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Nie rozciągać i naciśnij ciasto w rogach; rozciągnięte ciasto będzie prawdopodobnie kurczyć się z powrotem podczas pieczenia. Zamiast tego podnieś krawędzie skorupy, aby pozwolić jej osiąść w rogach. Jeśli ciasto trochę się rozerwie, nie martw się, łatamy go za minutę. Używając nożyczek lub ostrego noża, przycinaj ciasto do 3/4 cala obręczy. Użyj dodatkowych skrawków, aby łatać skórkę, naciskając palcami (w razie potrzeby zwilż je) lub odstaw na bok. Pozostaw krawędzie dolnej skorupy wiszące nad obręczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Nożyczki Kuchenne
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Rozwałkuj drugi kawałek ciasta na okrąg o średnicy około 11 cali. Wyłóż arkusz z pergaminem lub papierem woskowanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Rozwałkuj ciasto na wałek do ciasta, a następnie rozwiń je na blachę. Schłodzić przez 20 do 30 minut przed napełnieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
W średniej misce, wrzucić plastry jabłka, cukier, sól, skrobia kukurydziana, cynamon, gałka muszkatołowa, i wanilia razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Papier Ryżowy
Cukierki Waflowe Necco
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Pasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
11
Przełożyć do skorupki ciasta i doprawić masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
12
Umyj zwisające krawędzie ciasta wodą. Ostrożnie umieść rozwałkowaną wierzchnią skorupę na wierzchu i szczyp krawędzie razem, obracając się pod dookoła, aby uzyskać grubą krawędź. Aby ozdobić obręcz, po prostu naciśnij ją dookoła tylnym widelcem. Aby uzyskać nieco bardziej zaawansowany wygląd, naciśnij kciuk i palec wskazujący jednej ręki. Użyj ich, aby delikatnie wypchnąć grubą krawędź ciasta na zewnątrz, naciskając do wewnątrz palcem wskazującym drugiej ręki, tak aby przecinały się w "V" z ciastem pomiędzy. Powtórz wszystko wokół obręczy, aby uzyskać falistą krawędź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
Za pomocą końcówek nożyczek wycinaj 4 równomiernie rozmieszczone małe otwory odpowietrzające w górnej skorupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki Kuchenne
14
Wierzch ciasta posmarować śmietaną, a następnie równomiernie posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki Cytrynowej
15
Umieść ciasto na blasze, aby złapać soki, które się gotują.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Piec w środku piekarnika przez 10 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 375 stopni i piec, aż skorupa będzie złoty kolor i soki są bulgotanie w otworach wentylacyjnych, 40 do 50 minut więcej. Sprawdzić ciasto po 30 minutach; jeśli skórka zbyt szybko się brązowieje, przykryć lekko folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie