Szarlotka Gruszkowa
Jeśli chcesz dodać więcej Amerykański przepisy do twojego pudełka z przepisami, Szarlotka gruszkowa może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 63 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 17g tłuszczu i w sumie 310 kalorii. Ten przepis służy 8. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, masło, gruszki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 12%, to danie jest raczej złe. Ciasto Jabłkowo-Gruszkowe, Ciasto jabłkowo-gruszkowe, oraz Lżejsze ciasto jabłkowo-gruszkowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W misce wymieszaj 1 szklankę mąki i soli; pokroić w tłuszcz, aż mieszanina będzie przypominać gruboziarniste okruchy. Stopniowo dodawaj wodę, po 1 łyżce stołowej, lekko rzucając widelcem, aż ciasto utworzy kulkę. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto, aby zmieściło się 9 cali. talerz do ciasta. Krawędzie fletu. W dużej misce wymieszaj cukier, cynamon i pozostałą mąkę.
Dodaj jabłka i gruszki; wrzucić.
Do polewy połącz mąkę i brązowy cukier; pokroić na maśle, aż będzie kruchy. Dodaj orzechy włoskie.
Piec w temperaturze 375° przez 50-60 minut lub do miękkości owoców.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Szarlotkę można łączyć z Prosecco, Moscato d ' Asti i późnymi zbiorami Riesling. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron]()
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.