Szarlotka Goździkowa
Goździkowe ciasto jabłkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 39 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, cierpkie jabłka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy obejmują Tartaletki jabłkowo-Kminkowe z lodami cynamonowo-Goździkowymi i sosem jabłkowo-karmelowym, Ciasto Daktylowe Z Polewą Goździkową Z Miodem, oraz Kurczak Goździkowy 40.
Instrukcje
W misce masło śmietankowe, cukier i goździki.
Dodaj jajka, po jednym na raz, bijąc dobrze po każdym dodaniu.
Połączyć mąkę i proszek do pieczenia; dodać do śmietany mieszaniny na przemian z mlekiem. Złóż jabłka.
Przełożyć do nasmarowanego i posypanego mąką 9-in. okrągła patelnia do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 35-40 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Fajne na drucianym stelażu.
Tymczasem w rondlu połączyć cukier, mąkę i mleko, aż będzie gładka. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia i bąbelkowania.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj niewielką ilość z jajkiem, a wszystko obróć na patelnię. doprowadzić do delikatnego wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; ubić w maśle i wanilii.
Podawać na ciepłym cieście.
W razie potrzeby posypać goździkami.