Szarlotka Gouda i tarta
Przepis Goudan i tarta szarlotka jest gotowa w około 4 godziny i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cynamonu, jabłka granny smith, białko jaja i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pikantna tarta jabłkowa ze skórką Gouda, Jabłko - Gouda Topi, oraz Roll-upy jabłkowe i Gouda Crescent dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, sól i startą Goudę w dużej misce do mieszania. Używając robota kuchennego, wymieszaj masło i mieszankę mąki/sera, aż największe kawałki masła będą wielkości dużego groszku. .
Otworzyć górną część robota kuchennego i posypać mieszaninę mąki lodową wodą w krokach po jednej łyżce stołowej, pulsując kilka razy między dodatkami. Powtarzaj, aż ciasto zacznie się zlepiać.
Usuń mieszaninę mąki z Robot zwrócić go do dużej miski do mieszania. Zbierz ciasto razem z rękami i naciśnij na dwa dyski. Owinąć ciasto w folię i przechowywać w lodówce przez dwie godziny lub do nocy.
Dodaj plasterki jabłka do dużej miski i zalej wrzącą wodą. Przykryć miskę i odstawić na dziesięć minut.
Odcedzić jabłka całkowicie i odstawić w durszlaku w zlewie, rzucając od czasu do czasu, aż do całkowitego wyschnięcia, o 10 do 15 protokół. Powrót jabłka do dużej miski i dodać cukry, cynamon, sól i skrobia kukurydziana, i wrzucić, aż jabłka są równomiernie pokryte. Odstawić mieszaninę na bok.
Przesuń stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 218°.
Rozwałkuj jeden dysk ciasta na ciasto w okrąg o średnicy około 12 cali i przenieś na 9-calowy talerz ciasta.
Rozwałkuj pozostałe ciasto na 10-calowy prostokąt i pokrój w paski 1/2 cala. Użyj pasków, aby utkać górną kratę.
Ciasto równomiernie posmarować białkiem, a następnie równomiernie posypać łyżką cukru.
Przenieś ciasto do pergaminu pokrytego obramowaną blachą w piekarniku.
Piec do jasnego złocistego brązu, o 20 protokół. Zmniejszyć ogień do 191° i kontynuować pieczenie, aż głęboki złoty kolor, o 25 minut dłużej. Jeśli krawędzie są zbyt rumiane, można przykryć folią aluminiową lub ochraniaczami skorupy.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.