Szampan-Malinowe Granity
Szampan-malinowe Granity to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie deser. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 165 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szampana, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, Malinowo-Szampańska Granita, oraz Szampańska Galaretka Malinowa.
Instrukcje
W blenderze, puree z malin i sok z cytryny, aż będzie gładka. Odstawić.
W rondlu 2-quart podgrzać wodę, cukier i szampana na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut lub do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z puree malinowym.
Wlać mieszaninę do płytkiego naczynia; przykryć folią. Zamrozić 8 godzin.
Wyjąć naczynie z zamrażarki; odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.
Zeskrobać zamrożoną mieszankę zębami widelcowymi, aż będzie puszysta. Miarka do serwowania potraw.