Szampan-Malinowe Granity
Szampan-malinowe Granity to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 6 porcjami. Na 1,12 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 166 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 15 minut. Mieszanka szampana, soku z cytryny, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szampan-Malinowe Granity, Wino czy Szampan? Nie Ma Sprawy! Sum smażony na patelni na szampańskim Risotto z sosem Champagne Pan, oraz Malinowo-Szampańska Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze, puree z malin i sok z cytryny, aż będzie gładka. Odstawić.
W rondlu 2-quart podgrzać wodę, cukier i szampana na dużym ogniu do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 1 do 2 minut lub do całkowitego rozpuszczenia cukru.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z puree malinowym.
Wlać mieszaninę do płytkiego naczynia; przykryć folią. Zamrozić 8 godzin.
Wyjąć naczynie z zamrażarki; odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut.
Zeskrobać zamrożoną mieszankę zębami widelcowymi, aż będzie puszysta. Miarka do serwowania potraw.