Szalotka Tatin

Szalotka Tatin
Szalotka Tatin wymaga mniej więcej 1 godzina od początku do końca. Ta przystawka ma 899 kalorii, 12g białka, oraz 58 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.06 za porcję. 163 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szalotki, cukru demerara, octu balsamicznego i liścia tymianku. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%. Podobne przepisy to Szalotka tarte tatin z kozim serem, Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym, oraz Ratatouille Tatin Tartlets-Tartelettes Tatin à la ratatouille.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Zalać wrzącą wodą szalotki i pozostawić je, aż woda ostygnie. (Ułatwia to zsunięcie skórek.) Obrać i połówki szalotki, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Na 23cm patelni żaroodpornej wkładamy cukier i podgrzewamy, aż się rozpuści i otrzymujemy lepki karmel.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
4
Dodaj masło, tymianek i odrobina octu balsamicznego lub popękanego czarnego pieprzu uważaj, ponieważ będzie pluć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
5
Zdjąć patelnię z ognia i umieścić wszystkie szalotki do patelni, cut-side down. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto i wyciąć okrągłe 2 cm większe od patelni. Udrapować ciasto na szalotki i tuck w krawędzie, tak, że przytula szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Umieść patelnię w piekarniku i gotuj przez 25-30 minut, aż ciasto będzie nadmuchane i złociste. Pozostawić na 1 min., a następnie odwrócić tartę na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Podawać z ostrą sałatką z rukoli i koziego sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Magazyn