Szalotka tarte tatin z kozim serem
Szalotka tarte tatin z kozim serem to lacto ovo vegetarian przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 862 kalorie. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 273 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szalotki, brązowy cukier, ciasto francuskie i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Pieczarki Tarte Tatin z kozim serem, Tarta buraczana Tatin z kozim serem krem, oraz Przystawki i kanapki: pomidorowa Tarte Tatin z kozim serem Creme.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Włożyć szalotkę do żaroodpornej miski i zalać wrzącą wodą na pokrycie. Pozostawić na 10 minut, następnie odcedzić i obrać.
Na patelni rozgrzać olej i masło.
Dodać szalotki i smażyć delikatnie przez 10-15 minut, aż zmiękną i lekko rumiane. Wymieszaj ocet i cukier z liśćmi z 2 gałązek tymianku przez kilka minut, aż się karmelizuje. Wyłącz ogrzewanie i sezon.
Resztki tymianku rozetrzyj na kilka kawałków i rozetrzyj na podstawie 22cm żaroodpornej płytkiej patelni, ciasta lub tarty bez luźnej podstawy. Napij się szalotki z ich lepkimi sokami.
Rozwałkować ciasto, aż będzie wystarczająco duże, aby wyciąć koło o średnicy około 26 cm. Unieść ciasto okrąg na szalotki, a następnie tuck krawędzie w dół wewnętrznej części patelni.
Piec przez 25-30 minut, aż ciasto będzie złote.
Pozostaw tartę na 5 minut, aby osiąść, a następnie wyjmij z puszki. Kropki z okrągłymi kozim serem i pokroić w kliny.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarte Tatin można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "