Szalotka-Dżem Estragonowy
Szalotka-dżem estragonowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 181 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, liście estragonu, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Buraki z szalotką i estragonem Vinaigrette, Po prostu świeża sałatka ogórkowa z szalotką i estragonem, oraz Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się spieni.
Dodać szalotki i sól i doprawić pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są zmiękczone i po prostu zaczyna się brązowy, o 15 protokół.Wymieszać w 1/4 szklanki octu i cukru i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są całkowicie miękkie i karmelizowane i dżem jest gęsty i syropy, o 25 do 30 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki octu. Odstawić i ostudzić do temperatury prawie pokojowej, około 20 minut. Wymieszać estragon i ostudzić całkowicie. Przechowywać w lodówce w pojemniku z szczelną pokrywą do 5 dni.