Szalona kukurydza
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych do swojej skrzynki z przepisami, Crazy Corn może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 31 g białka , 15 g tłuszczu i łącznie 1025 kalorii . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 2,78 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, syropu kukurydzianego, kolorowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 10 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Poppy Seed Crazy Cake , Corn Muffins With Fresh Corn i Corn, Scallion and Cotija Dumplings in a Coconut Corn Broth .
Instrukcje
Umieść popcorn w dużej misce. W misce bezpiecznej dla mikrofalówki wymieszaj syrop kukurydziany i masło. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na wysokiej mocy przez 20-40 sekund; zamieszaj.
Polać popcorn; wymieszać do pokrycia. Natychmiast dodać kolorowe posypki, cukier i cynamon; wymieszać do pokrycia.
Przenieś do dwóch natłuszczonych foremek do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal; odstaw na 1 godzinę lub do wyschnięcia. Przechowuj w szczelnym pojemniku.