Szafranowy Pudding ryżowy z żurawiną, migdałami i pistacjami
Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 74 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 329 kalorii, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz nitki szafranowe, żurawinę, Prażone pistacje i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pudding ryżowy z pistacjami, rodzynkami i szafranem, Pilaw z dzikiego ryżu z żurawiną i pistacjami, oraz Indyjski słodki ryż szafranowy z rodzynkami i pistacjami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ryż opłukać zimną wodą; umieścić w małej misce. Przykryć wodą do 1 cala powyżej ryżu; moczyć 1 godzinę.
Połączyć 2 łyżki mleka i szafranu w małej misce; odstawić 30 minut.
Pozostałe mleko umieścić w średnim rondlu; doprowadzić do gotowania na średnim ogniu. Wymieszać w ryżu, mieszanka szafran, i cukier; gotować 30 minut lub aż ryż jest miękki, mieszając od czasu do czasu.
Wymieszać z żurawiną, migdałami i wanilią; gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką. Łyżka około 1/2 szklanki mieszanki ryżu do każdego z 6 małych miseczek.
Każdą porcję posypać 1 1/2 łyżeczki pistacji.