Szafranowe Risotto z dyni
Szafranowe Risotto z dyni to bezglutenowe danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 18g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, oliwę z oliwek, pancettę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Szafranowe Risotto z dyni, Risotto z kminkiem i szafranem o smaku dyni, oraz Risotto z kabaczkiem i szafranem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Piżmak obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę 3/4 cala. Powinieneś mieć około 6 filiżanek.
Umieść dynię na patelni i wrzuć ją z oliwą z oliwek, 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Pieczeń przez 25 do 30 minut, podrzucając raz, aż bardzo miękkie. Odstawić.
W międzyczasie podgrzej bulion z kurczaka w małym przykrytym rondlu. Pozostawić na małym ogniu do duszenia.
W garnku o dużym dnie lub holenderskim piekarniku, roztopić masło i podsmażyć pancetta i szalotki na średnim ogniu przez 10 minut, aż szalotki są przezroczyste, ale nie rumiane.
Dodać ryż i wymieszać, aby pokryć ziarna masłem.
Dodać wino i gotować przez 2 protokół.
Dodać 2 pełne chochle bulionu do ryżu plus szafran, 1 łyżeczka soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu, aż wywar zostanie wchłonięty, 5 do 10 minut. Nadal dodawać bulion, 2 chochle na raz, mieszając co kilka minut. Za każdym razem gotować, aż mieszanina wydaje się trochę sucha, a następnie dodać więcej bulionu. Kontynuuj, aż ryż jest gotowane przez, ale nadal al dente, o 30 minut w sumie. Z ognia dodać pieczone kostki squasha i parmezan.
Dobrze wymieszać i podawać.