Szafran Panettone z kruszonym cukrem
Szafran Panettone z kruszonym cukrem polewa jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mleka, cukru, kandyzowanej skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Spróbuj Szafran Panettone z kruszonym cukrem, Groszek cukrowy z kruszonym czerwonym pieprzem, oraz Pomarańczowe babeczki z pomarańczą kruszony ananas bitą śmietaną polewa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć mleko, kardamon strąki, i szafran w małym rondlu; doprowadzić do duszenia. Obracać patelnię do rozprowadzania szafranu; usunąć z ognia. Przykryć i niech strome aż do natychmiastowego odczytu termometr włożony do rejestry mieszaniny mleka 110 ° F, o 20 minut.
Odcedź mieszaninę mleka do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe; wyrzuć cząstki stałe do sitka.
Posypać drożdże i 1 łyżeczkę cukru mieszaniną mleka.
Odstawić do rozpuszczenia drożdży i mieszanina jest spieniona, około 10 minut.
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki cukru, masło, 4 jajka i sól.
Dodać 2 szklanki mąki i ubić na małej prędkości, aż będzie gładka. Zwiększ prędkość do średniej. Stopniowo dodawać 2 1/2 szklanki mąki; ubijać, aż będzie gładka. Ubić w kandyzowanej skórce pomarańczowej i rodzynkach. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto odciągniesady miski w długich rozciągliwych pasmach, około 3 minut (ciasto będzie lepkie). Masło duża miska; zeskrobać ciasto do miski i przykryć folią, a następnie ręcznikiem.
Pozwól wznieść się w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 2 godzin.
Masło 10x4-calowy Angel food Cake pan. Używając gumowej szpatułki, lekko naciśnij ciasto, aby uwolnić powietrze. Odwróć się na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformuj się w 18-do 20-calową linę.
Przenieść na przygotowaną patelnię i owinąć wokół środkowej rurki, naciskając i szczypając końce razem i lekko naciskając wierzch ciasta gumową szpatułką, aby równomiernie rozprowadzić. Przykryj luźno folią, a następnie ręcznikiem.
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż prawie podwoi się, około 45 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Wierzch ciasta wymieszać z ubitym białkiem.
Posypać pokruszoną kostką cukru.
Piec do złotego koloru i tester włożony w pobliżu centrum wychodzi czysty, o 45 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku około 30 minut. Obróć się na stojaku, aby całkowicie ostygnąć. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
* Kandyzowaną skórkę pomarańczową można znaleźć w sklepach specjalistycznych lub w chefshop.com.
Ubijanie ciasta, aż utworzy rozciągliwe nici, pułapki pęcherzyków powietrza, które rozszerzają się wraz z ciepłem, pomagając w wyrośnięciu ciasta.