Szafran Panettone z kruszonym cukrem

Szafran Panettone z kruszonym cukrem
Szafran Panettone z kruszonym cukrem polewa jest Wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 367 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mleka, cukru, kandyzowanej skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 33%. Spróbuj Szafran Panettone z kruszonym cukrem, Groszek cukrowy z kruszonym czerwonym pieprzem, oraz Pomarańczowe babeczki z pomarańczą kruszony ananas bitą śmietaną polewa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć mleko, kardamon strąki, i szafran w małym rondlu; doprowadzić do duszenia. Obracać patelnię do rozprowadzania szafranu; usunąć z ognia. Przykryć i niech strome aż do natychmiastowego odczytu termometr włożony do rejestry mieszaniny mleka 110 ° F, o 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
SzafranSzafran
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Odcedź mieszaninę mleka do miski miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatkowe; wyrzuć cząstki stałe do sitka.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Posypać drożdże i 1 łyżeczkę cukru mieszaniną mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
4
Odstawić do rozpuszczenia drożdży i mieszanina jest spieniona, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
5
Wymieszać w pozostałej 1/2 szklanki cukru, masło, 4 jajka i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
6
Dodać 2 szklanki mąki i ubić na małej prędkości, aż będzie gładka. Zwiększ prędkość do średniej. Stopniowo dodawać 2 1/2 szklanki mąki; ubijać, aż będzie gładka. Ubić w kandyzowanej skórce pomarańczowej i rodzynkach. Kontynuuj ubijanie, aż ciasto odciągniesady miski w długich rozciągliwych pasmach, około 3 minut (ciasto będzie lepkie). Masło duża miska; zeskrobać ciasto do miski i przykryć folią, a następnie ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Pozwól wznieść się w ciepłym obszarze wolnym od przeciągów, aż do podwojenia, około 2 godzin.
8
Masło 10x4-calowy Angel food Cake pan. Używając gumowej szpatułki, lekko naciśnij ciasto, aby uwolnić powietrze. Odwróć się na lekko posypaną mąką powierzchnię; uformuj się w 18-do 20-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)Opakowania Beztłuszczowej I Bezcukrowej Mieszanki Budyniowej Waniliowej (np. Jell-O®)
MasłoMasło
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
SzpatułkaSzpatułka
9
Przenieść na przygotowaną patelnię i owinąć wokół środkowej rurki, naciskając i szczypając końce razem i lekko naciskając wierzch ciasta gumową szpatułką, aby równomiernie rozprowadzić. Przykryj luźno folią, a następnie ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
10
Niech ciasto wyrośnie w ciepłym obszarze bez przeciągów, aż prawie podwoi się, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
11
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wierzch ciasta wymieszać z ubitym białkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CiastoCiasto
13
Posypać pokruszoną kostką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki CukruKostki Cukru
14
Piec do złotego koloru i tester włożony w pobliżu centrum wychodzi czysty, o 45 protokół. Schłodzić w patelni na stojaku około 30 minut. Obróć się na stojaku, aby całkowicie ostygnąć. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
15
* Kandyzowaną skórkę pomarańczową można znaleźć w sklepach specjalistycznych lub w chefshop.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kandyzowana Skórka PomarańczowaKandyzowana Skórka Pomarańczowa
1
Ubijanie ciasta, aż utworzy rozciągliwe nici, pułapki pęcherzyków powietrza, które rozszerzają się wraz z ciepłem, pomagając w wyrośnięciu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Magazyn