Szafran, miód i lody pomarańczowe

Szafran, miód i lody pomarańczowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 106g tłuszczu, oraz w sumie 1424 kalorii. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 92 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, cukier, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sekretny składnik (szafran): szafran i pomarańczowy pilaw ryżowy z Orzo i orzeszkami pinii, Serek Śmietankowy Z Miodem Pomarańczowym, oraz Migdałowo-miodowe wypieki z kremem pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim średnim rondlu ubij żółtka, miód i cukier, aż do całkowitego połączenia.
Ubij śmietanę, mleko i sól, a następnie gotuj na średnim ogniu, często ubijając, aż krem utworzy się z tyłu łyżki, ale palec przesunięty w poprzek pozostawia czystą linię, około 77°.
Wlać przez sitko do szczelnego pojemnika i wymieszać z szafranem i skórką pomarańczową. Przykryć i schłodzić w lodówce, aż krem spadnie do 40 ° F,4 godziny na noc.
Krem ubijamy zgodnie z instrukcją producenta.
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 do 5 godzin przed podaniem.