Szafran Linguine z olejem ziołowym i ogolonym serem Manchego
Szafran Linguine z olejem ziołowym i ogolonym serem Manchego jest Wegetariańskie danie główne. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 600 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz linguine, sok z cytryny, Młody ser pecorino i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Spróbuj Sałatka z rukoli z ogolonym Manchego, Sałatka szparagowa z Manchego i migdałami, oraz Ogolona Sałatka z brukselki z Manchego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze natkę pietruszki przecedzić z miętą, oliwą z oliwek, estragonem, tymiankiem i sokiem z cytryny. Zeskrobać olej do miski.
Roztopić masło na dużej patelni.
Dodać czosnek i szafran i gotować na małym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Linguine gotować we wrzącej osolonej wodzie do al dente. Ustaw patelnię z czosnkiem na umiarkowanie wysokim ogniu i dodaj 1/2 szklanki wody do gotowania makaronu.
Odcedzić makaron, dodać go do patelni i wrzucić dobrze.
Makaron przełożyć do rozgrzanych płytkich miseczek. Top z wiórkami serowymi, prażonymi migdałami i olejem ziołowym.
Linguine posypać pieprzem i podawać od razu.