Syropowe śliwki z pistacjowymi bezami
Przepis syropowe śliwki z pistacjowymi bezami mogą być wykonane w około 1 godzinę i 40 minut. Na 1,41 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Jeśli masz pod ręką śliwki, krem, mąkę kukurydzianą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bezy z brązowego cukru ze śliwkami z czerwonego wina, Bezy Kokosowo-Pistacjowe, oraz Bezy pistacjowe z letnimi jagodami.
Instrukcje
Większe śliwki kroimy o połowę, kamienujemy, mniejsze zostawiamy w całości. Wrzucamy do rondla z 2 łyżkami cukru i 1 łyżką mąki kukurydzianej. Na ogniu mieszaj przez 1-2 minuty, aż mąka kukurydziana znika w sokach śliwkowych, następnie mieszaj w 100 ml wody i dżem lub konserwuj. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 10-20 minut, aż śliwki będą miękkie, a sos syropowy splash w trochę więcej wody, jeśli wygląda trochę suchy. Zeskrobać zawartość patelni do dużego, płytkiego naczynia do pieczenia.
Piekarnik do 140C / 120C wentylator / Gaz
Białka ubić w czystej misce, aż staną się sztywne.
Ubij 200 g cukru w 3 partiach, ubijając białka na sztywno między każdym dodatkiem.
Ubijaj pozostałą mąkę kukurydzianą i wanilię i kontynuuj, aż uzyskasz piękną, lśniącą, sztywną mieszankę.
6 dużych łyżek bezy wymieszać ze śliwkami, rozsypać pistacjami, następnie piec 30-40 minut, aż bezy będą chrupiące na wierzchu, ale nadal blade, a pod spodem miękkie. Jedz na ciepło lub w temperaturze pokojowej, z zimnym crme anglaise lub zimnym kremem do nalewania.