Syrop Żurawinowo-Klonowy
Syrop żurawinowo-klonowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 160 kalorii, 0g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Jeśli masz żurawinę, syrop klonowy, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Naleśniki żurawinowo-pomarańczowe z syropem żurawinowo-klonowym, Naleśniki dyniowe z żurawinowym syropem klonowym, oraz Sos Żurawinowy Z Wanilią, Syropem Klonowym I Cassis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić syrop klonowy i 3/4 szklanki żurawiny do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 3 minuty lub aż żurawina pop. Żurawinę zmiażdżyć w rondlu za pomocą szpatułki. Wymieszać z pozostałą 1/4 szklanki żurawiny; gotować na wolnym ogniu, aż zaczną pękać (około 2 minut).
Dodać masło i mieszać do rozpuszczenia.