Syrop kokosowo-palmowy z tapioką, tropikalnymi owocami i ogolonym lodem

Syrop kokosowo-palmowy z tapioką, tropikalnymi owocami i ogolonym lodem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj syrop kokosowy i palmowy z tapioką, owocami tropikalnymi i ogolonym lodem. Jedna porcja zawiera 797 kalorii, 6G białka, oraz 48 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier palmowy, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Budyń z tapioki z kremem kokosowym i syropem Palmowo-cukrowym, Naleśniki Bananowo-Kokosowe Z Syropem Z Cukru Palmowego, oraz Lody Z Cukrem Kokosowo-Palmowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić 8 szklanek wody do wrzenia w rondlu 2-quart i dodać tapioka, stale mieszając. Delikatnie gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż tapioka będzie prawie całkowicie przezroczysta, od 40 minut do 1,5 godziny, w zależności od wielkości tapioki.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia i niech tapioka stać, pokryte, aż całkowicie półprzezroczyste, 45 minut do 1 1/2 godziny, w zależności od wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
3
Podczas gdy tapioka stoi, przynieść cukier, szczypta soli, i pozostałe 1/4 szklanki wody na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dusić syrop, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Wyjmij 3/4 szklanki (łącznie) grubej warstwy kremu kokosowego z wierzchołków puszek (rezerwując pozostałość do innego użycia) i ubijaj do syropu, aż dobrze się połączą. Syrop schłodzić do ostygnięcia, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj 3 szklanki zimnej wody do półprzezroczystej tapioki, a następnie osusz na sicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Przenieść tapiokę do dużej miski wypełnionej do połowy zimną wodą, zawirować, a następnie osuszyć na sitku. (Usuwa nadmiar skrobi.)
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
SkrobiaSkrobia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Łyżka 3 łyżki syropu do każdej z 4 szklanek (zostanie trochę), a następnie podzielić między nich owoce i tapioka. Top z ogolonym lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
OwoceOwoce
SyropSyrop
LódLód
8
* Dostępne na rynkach azjatyckich i Uwajimaya (800-889-1928).
1
Mała perłowa tapioka może być zastąpiona dużą, ale czas gotowania musi zostać skrócony do około 5 minut czasu gotowania i 15 minut czasu postoju.Do tego przepisu preferujemy jedną z następujących marek mleka kokosowego, ponieważ cienka ciecz i kremowa warstwa są wyraźnie oddzielone: A Taste of Thai, Mount Tai, Thai Kitchen lub Ka-Me. Syrop można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
TapiokaTapioka
SyropSyrop
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn