Syrop Cytrynowy
Jeśli masz około 1 godziny i 25 minut do spędzenia w kuchni, syrop cytrynowy może być doskonałym przepisem bezglutenowym i wegetariańskim, który warto wypróbować. Za 82 centy za porcję otrzymasz dodatek na 3 osoby. Jedna porcja tego dania zawiera około 0 g białka , 1 g tłuszczu i łącznie 287 kalorii . 3 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Mieszanka cukru, skórki cytrynowej, wody i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale wciąż da się je naprawić). Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj cytrynowe naleśniki z polenty z syropem z tymianku jagodowego , naleśniki bananowo-kokosowe z syropem z cukru palmowego i bochenek jagodowy z syropem z jagód .
Instrukcje
Podgrzej sok z cytryny, wodę, cukier, skórkę z cytryny i skrobię kukurydzianą w garnku na średnim ogniu. Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, około 5 minut; zdjąć z ognia.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut.
Wlej syrop cytrynowy do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając je do wysokości 1/4 cala od góry.
Po napełnieniu przesuń nożem lub cienką szpatułką wnętrze słoików, aby usunąć wszelkie pęcherzyki powietrza.
Wytrzyj brzegi słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Nakryć pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Słoiki zalać wrzącą wodą w dużym garnku przez 10 minut; wyjąć słoiki z garnka i pozostawić do ostygnięcia.
Po ostygnięciu naciśnij palcem górną część każdej pokrywki, upewniając się, że uszczelka jest szczelna.