Sycący kurczak z fasolą
Przygotowanie sycącego kurczaka z fasolą zajmuje około 30 minut . To danie główne zawiera 1205 kalorii , 67 g białka i 61 g tłuszczu na porcję. Ten przepis bezglutenowy i bezmleczny jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,25 dolara za porcję . Mieszanka ryżu, fasoli chili, brązowego cukru i kilku innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fana. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 54% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to : Sycące chili z fasolą , Sycąca zupa z kurczakiem i grillowaną kukurydzą oraz Sycąca zupa z kurczakiem i tortillą .
Instrukcje
Kurczak z kością i skórą; pokrojony na kawałki wielkości kęsa. W dużym, zamykanym worku foliowym wymieszaj 1/4 szklanki sosu sojowego, brązowy cukier, czosnek i kmin rzymski (opcjonalnie); dodaj kurczaka. Zamknij worek; schłódź w lodówce przez 4 godziny lub na całą noc.
Odcedź kurczaka, wyrzucając marynatę.
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż kurczaka przez 6-8 minut lub do momentu, aż soki będą klarowne.
Wyjmij kurczaka łyżką cedzakową i odłóż na bok.
Smażyć seler na smalcu przez 2 minuty lub do momentu, aż będzie miękki i chrupiący.
Dodaj fasolę, orzechy wodne i grzyby; smaż przez 5 minut lub do momentu, aż składniki się podgrzeją.
Wymieszaj skrobię kukurydzianą, wodę i pozostały sos sojowy do uzyskania gładkiej konsystencji; wmieszaj do mieszanki z kurczakiem. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.