Sycące naleśniki owsiane
Naleśniki owsiane z dodatkami zajmuje około 45 minut od początku do końca. Za 29 centów za porcję przepis ten pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 218 kalorii , 8 g białka i 5 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Ten przepis z Allrecipes wymaga cukru, mleka, soli i mąki. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Podobne przepisy to Orange Oatmeal Pancakes , Hearty Beef and Mushroom Soup i Hearty Chicken & Grilled Corn Soup .
Instrukcje
Wymieszaj płatki owsiane z maślanką w dużej misce; odstaw na 15 minut, aby się namoczyły.
W oddzielnej dużej misce wymieszaj trzepaczką mąkę pszenną, mąkę pełnoziarnistą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Ubij jajka i mleko razem w osobnej misce; wymieszaj z namoczonymi płatkami owsianymi. Wymieszaj mieszankę mąki z mieszanką owsianą. Jeśli ciasto wydaje się suche, dodawaj mleko około 1 łyżki na raz, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Nasmaruj patelnię lub ruszt i postaw na średnim ogniu. Nałóż około 1/2 szklanki ciasta na naleśnik na rozgrzaną powierzchnię do gotowania. Smaż, aż naleśnik będzie lekko złocisty, około 2 minut, przewróć i kontynuuj smażenie, aż druga strona będzie brązowa, kolejne 1-2 minuty.