Syczuańskie Tofu z sosem czosnkowym
Syczuan Tofu z sosem czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej sezamowy, ocet ryżowy, pastę czosnkową chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Sichuan Mapo Tofu / Pikantne Tofu, Tofu po syczuańsku z grzybami, oraz Sichuan Pepper & Crusty Tofu Stir Fry on green Tea soba Noodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić na szerokość tofu na 1/2-calowe plastry. Następnie pokroić każdy plasterek w kierunku wzdłużnym na 1/2 cala o 1 1/2 cala.
Umieścić kawałki w woreczku ziplock i dodać bulion warzywny, 1 łyżka. Wino i 1 łyżka. sos sojowy.
Niech marynować, obracając worek co kilka minut, podczas przygotowywania warzyw i sosu. W małej misce lub miarki, wymieszać octy, 2 łyżki. sos sojowy, 1 łyżka. wino, nektar z agawy lub cukier, pasta czosnkowa chili i olej sezamowy. Odstawić. Obrać i pokroić kasztany wodne, a każdy plasterek pokroić na strzępy, około trzech sztuk na plaster. Pokrój zieloną cebulę cienko, oddzielając ciemnozielone wierzchołki od jasnozielonych i białych części. Spryskać lub pocierać dużą patelnię nieprzywierającą lekko olejem i podgrzać ją na średnim ogniu.
Dodaj plasterki szalotki w jasnym kolorze, czosnek i imbir, i smażyć przez 1-2 protokół.
Wyjąć z patelni i odstawić. Spray patelni ponownie lekko, i dodać tofu i marynaty do patelni, upewniając się, że tofu jest w jednej warstwie. Gdy marynata wyparowała, ostrożnie obrócić tofu (które powinny być jasnobrązowe na dole) i gotować z drugiej strony, aż brązowy.
Dodać mieszankę zielonej cebuli z powrotem na patelnię i gotować, mieszając przez kolejną minutę.
Dodać kasztany wodne i sos i doprowadzić do wrzenia.
Dodać skrobię kukurydzianą i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i błyszczący.
Zdjąć z ognia i udekorować zieloną cebulą.