Syczuańskie Tofu z sosem czosnkowym

Syczuańskie Tofu z sosem czosnkowym
Syczuan Tofu z sosem czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz olej sezamowy, ocet ryżowy, pastę czosnkową chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Easy Sichuan Mapo Tofu / Pikantne Tofu, Tofu po syczuańsku z grzybami, oraz Sichuan Pepper & Crusty Tofu Stir Fry on green Tea soba Noodles dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokroić na szerokość tofu na 1/2-calowe plastry. Następnie pokroić każdy plasterek w kierunku wzdłużnym na 1/2 cala o 1 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Umieścić kawałki w woreczku ziplock i dodać bulion warzywny, 1 łyżka. Wino i 1 łyżka. sos sojowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Niech marynować, obracając worek co kilka minut, podczas przygotowywania warzyw i sosu. W małej misce lub miarki, wymieszać octy, 2 łyżki. sos sojowy, 1 łyżka. wino, nektar z agawy lub cukier, pasta czosnkowa chili i olej sezamowy. Odstawić. Obrać i pokroić kasztany wodne, a każdy plasterek pokroić na strzępy, około trzech sztuk na plaster. Pokrój zieloną cebulę cienko, oddzielając ciemnozielone wierzchołki od jasnozielonych i białych części. Spryskać lub pocierać dużą patelnię nieprzywierającą lekko olejem i podgrzać ją na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodaj plasterki szalotki w jasnym kolorze, czosnek i imbir, i smażyć przez 1-2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
5
Wyjąć z patelni i odstawić. Spray patelni ponownie lekko, i dodać tofu i marynaty do patelni, upewniając się, że tofu jest w jednej warstwie. Gdy marynata wyparowała, ostrożnie obrócić tofu (które powinny być jasnobrązowe na dole) i gotować z drugiej strony, aż brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać mieszankę zielonej cebuli z powrotem na patelnię i gotować, mieszając przez kolejną minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodać kasztany wodne i sos i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
8
Dodać skrobię kukurydzianą i wodę i gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje i błyszczący.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Zdjąć z ognia i udekorować zieloną cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Magazyn