Sycylijski bakłażan, orzech piniowy i rodzynki fusilli
Sycylijski bakłażan, orzech piniowy i rodzynki fusilli to danie główne, które serwuje 4. Na $2.9 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 729 kalorii. Mieszanka oregano, przecieru pomidorowego, dojrzałej ricotty i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 89 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest znakomite. Spróbuj Sycylijski bakłażan i orzech sosnowy Caponata, Szparagi z rodzynkami i orzeszkami sosnowymi, oraz Agrodolce z rodzynkami i orzechami piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na grubej patelni podgrzać łyżkę oleju i delikatnie ugotować cebulę, czosnek i chili do miękkości z połową oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
W międzyczasie rozgrzej 3-4 łyżki oleju na innej patelni i zacznij brązowić bakłażany. Po ugotowaniu dodaj do mieszanki cebuli. Rodzynki podsmażamy w innej łyżce oleju, a gdy się nadmuchną, dodajemy do mieszanki bakłażanów.
Dodaj pomidory, czyste i resztę oregano. Gotować na średnim ogniu przez 15-20 minut, aby wszystkie smaki się połączyły.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
4
Na koniec dodać kapary i ocet i pozostawić na małym ogniu podczas gotowania makaronu w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. Jeśli mieszanina staje się bardzo gęsta, dodaj 100 ml wody. Makaron wrzucić przez sos bakłażanowy i posypać świeżą miętą i orzeszkami piniowymi.