Sycylijska Zieleń nad polentą
Warzywa w stylu sycylijskim nad polentą mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,63 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 358 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, sól, mączka kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest super. Spróbuj Zieleń w stylu południowym z grzankami Polenta, Pesto W Stylu Sycylijskim, oraz Miecznik Sycylijski-Styl dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać endywia; gotować 1 minutę lub aż endywia zacznie więdnąć, stale mieszając.
Dodać jarmuż; gotować 1 minutę lub aż jarmuż zacznie więdnąć, ciągle mieszając.
Dodaj zieleninę z rzepy; gotuj 1 minutę lub aż zielenina zacznie więdnąć. Wymieszać z rodzynkami i solą. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 6 minut lub aż zielenie będą miękkie; odstawić.
Połączyć mąkę kukurydzianą i pieprz w rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać bulion i mleko, mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut; od czasu do czasu mieszać.
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek; gotować 1 minutę lub aż lekko rumiane, stale mieszając. Wymieszać w bułce tartej; gotować 1 minutę lub aż złoty kolor, często mieszając.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałą 1/4 szklanki sera.
Łyżka 1 szklanka polenta na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 szklanka mieszanki zieleni.
Posypać 2 łyżkami mieszanki bułki tartej i 1 łyżeczką orzechów pinii.