Sybil ' s Old Fashioned Lemon Layer Cake
Sybil ' s Old Fashioned Lemon Layer Cake to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. 35 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz mąkę, cukier, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Old Fashioned Chocolate Layer Cake, Old-Fashioned Caramel Layer Cake, oraz Old-Fashioned Orange Layer Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 3 9-calowe patelnie do ciast. W misce ubij razem 3 1/4 szklanki mąki, proszku do pieczenia i soli.
Śmietana 1 szklanka plus 2 łyżki zmiękczonego masła w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż będzie gładka, następnie wymieszać w 2 1/4 szklanki cukru, aż dokładnie wymieszać i puszyste. Do masy maślanej ubić 6 żółtek, po jednym na raz, dobrze ubijając po dodaniu każdego żółtka. Ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła w trzecich, na przemian z mlekiem.
Wymieszać w 3/4 łyżeczki startej skórki z cytryny i 1 3/4 łyżeczki soku z cytryny.
Z czystymi ubijakami, ubić białka do sztywnych szczytów w misce; lekko złożyć białka do ciasta; użyj gumowej szpatułki lub trzepaczką do złożenia 1/3 ubitych białek do ciasta. Delikatnie przeprowadź szpatułkę przez środek miski, a następnie wokół boków miski, powtarzając aż do pełnego włączenia.
Dodać pozostałe białka, składając tylko do momentu włączenia..
Wlać ciasto do 3 przygotowanych patelni tortowych.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta, 25 do 30 minut. Pozostawić ciasta do ostygnięcia w patelniach przez 10 minut; następnie skręcić na stojaku, aby zakończyć chłodzenie.
Aby zrobić nadzienie, ubić 2 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki startej skórki cytrynowej, 1/2 szklanki soku z cytryny, 5 1/2 łyżki mąki i ubić jajko razem w rondlu. Gotuj mieszaninę na małym ogniu, stale ubijając, aż nadzienie prawie się zagotuje; gotuj, aż zgęstnieje i będzie gładkie, około 1 minuty.
Ubij w 2 łyżkach masła, aż się rozpuści. Pozostaw nadzienie do ostygnięcia.
Aby złożyć, umieść każdą warstwę ciasta na powierzchni roboczej, a jedną ręką lekko położyć na wierzchu ciasta. Użyj ząbkowanego noża, aby pokroić ciasto na pół poziomo, z lekkim ruchem piłowania, aby utworzyć 2 warstwy z każdego ciasta (łącznie 6 warstw).
Szczotkuj okruchy z warstw.
Na naczynie do serwowania położyć warstwę ciasta i rozprowadzić 1/6 nadzienia; powtórzyć z wszystkimi warstwami i nadzieniem, kończąc warstwą nadzienia cytrynowego na wierzch ciasta.