Sweet Potato Empanada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu europejskich przepisów, więc spróbuj Empanadan słodkich ziemniaków. Ten przepis służy 24 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Mieszanka miodu, pekanów, koziego sera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 16%. Spróbuj Chipotle Black Bean And Sweet Potato Empanada, Empanada z marynowaną wieprzowiną i pieczoną czerwoną papryką (Empanada de Lomo) z Hiszpanii, oraz Nadzienie Empanada Z Mielonej Wołowiny I Ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Słodkie ziemniaki umyć i osuszyć.
Umieścić na tacy arkuszy i poke z widelcem.
Umieścić w nagrzanym piekarniku i piec przez 40 minut lub aż gotowane i miękkie.
Wyjąć, aż ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć. Podziel ziemniaki i usuń miąższ łyżką do miski do mieszania.
Dodaj kozi ser, pekan, zieloną cebulę i cynamon.
Rozgrzej frytkownicę do 375 stopni F.
Szczotkuj zewnętrzne krawędzie wontonu ubitym jajkiem.
Dodać około 1 łyżeczki do środka każdej porcji. Złóż krawędzie, aby utworzyć trójkąt i mocno uszczelnij krawędzie.
Smaż wontonów w frytkownicy. Odwróć i poczekaj, aż złoty kolor będzie brązowy i chrupiący.
Wyjąć za pomocą pająka i osuszyć na wyłożonej papierowym ręcznikiem tacy na arkusze.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać.