Swede dauphinoise
Swede dauphinoise może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 495 kalorii, 14g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga sardeli, oleju z anchois, parmezanu i gałązki tymianku. 23 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Ziemniaki Dauphinoise, Koper Włoski, oraz Butternut Dauphinoise.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Anchois odcedzić, ale rezerwa 2 łyżki oleju i podgrzać na patelni, a następnie gotować cebulę przez 10 minut, aż zmięknie. Anchois posiekać i połowę tymianku, i mieszać je przez cebulę.
Obrać brukiew, następnie ćwiartkę i pokroić w plasterki. W dużej misce, wrzucić brukiew z cebulą, dwie trzecie śmietany i trochę popękanego czarnego pieprzu. Przełóż Szwedki do naczynia do pieczenia, przykryj folią i piecz przez 30 min.
Naczynie wyjąć z piekarnika, wyjąć folię, docisnąć plasterkiem ryby, następnie skropić resztą śmietany. Roztrzepać na bułce tartej i parmezanie, następnie piec jeszcze ok. 1 godz., aż się złoci i brukiew zmiękną. Rozsypać z pozostałym tymiankiem.