Suszony kompot wiśniowy z Kruchym pieczywem i Mascarpone
Need a SOS wegetariański? Suszony kompot wiśniowy z Kruchym pieczywem i Mascarpone może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 566 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.27 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jeśli masz mąkę, żółtko, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Kompot Wiśniowy Z Mascarpone, Naleśniki z Mascarpone i czekoladą z kompot wiśniowy, oraz Pełnoziarniste gofry z kompot wiśniowym i bitą Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce mąkę ubić z cukrem, solą i nasionami anyżu. Za pomocą noża do ciast lub dwóch noży kroimy masło, aż będzie przypominało grubą potrawę. Za pomocą widelca zmiksuj żółtko. Zebrać ciasto razem i przenieść go do blachy do pieczenia. Naciśnij go, aby utworzyć 6-calową kulę o grubości 1 cala. Używając tępego ostrza noża, zaznacz 8 klinów.
Piec kruche ciasto przez około 35 minut, aż ciasto będzie bladobrązowe wokół krawędzi. Podczas gdy kruche ciasto jest jeszcze ciepłe, za pomocą ząbkowanego noża pokrój je na 8 klinów.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
W małym rondlu dusić wino z cukrem, aż cukier się rozpuści.
Dodać suszone wiśnie, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż będą pulchne, o 4 protokół.
Włóż mascarpone do misek. Łyżka kompot wiśniowy na wierzchu i podawać z kruchym chlebem.