Suszone Pomidory Focaccia
Przepis Sun Suszone pomidory Focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 456 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka suszonych pomidorów, mąki chlebowej, parmezanu i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do maszynki do chleba włożyć wodę, mąkę, mleko w proszku, cukier, sól, masło lub margarynę, pomidory i drożdże w kolejności sugerowanej przez producenta. Ustaw cykl ciasta i uruchom maszynę. Ciasto będzie 1/2 funta.
Gdy maszyna do chleba zakończy cykl ciasta, wyjmij ciasto. Zagnieść przez 1 minutę ręcznie.
Umieść w naoliwionej misce i obróć kilka razy, aby pokryć powierzchnię ciasta. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić na 15 minut w ciepłym miejscu.
Pył 10 x 15 cala blachy do pieczenia z mąki kukurydzianej.
Rozwałkuj ciasto, aby pasowało do patelni. Zrób wgłębienia w cieście końcówkami palców.
Umyj górną powierzchnię olejem i przykryj wilgotną szmatką. Pozostawić do wyrośnięcia na 30 minut.
Posypać parmezanem, rozmarynem, solą czosnkową i mozzarellą.
Piec w 400 stopni F (205 stopni C) przez 15 minut, lub aż ładnie rumiane. Lekko ostudzić i pokroić w kwadraty do podania.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.