Suszone owoce w koniaku
Przepis suszone owoce w koniaku mogą być wykonane w około 25 minut. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. 38 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka cukru muscovado, laska cynamonu, owoce i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Koniak-glazurowane suszone morele z jogurtem z cynamonem, Capirotada Z Pistacjami I Suszonymi Owocami, oraz Pudding ryżowy z suszonymi owocami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wrzucić cukier do miarki i zalać wrzącą wodą do znacznika 400 ml.
Dodaj laskę cynamonu, połamaną na dwie części i wymieszaj, aby rozpuścić cukier.
Na patelnię włożyć owoce i koniak, zalać syropem i doprowadzić do wrzenia. Dusić, częściowo przykryte, przez 15 minut, następnie zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, jeśli porcja ciepła, lub schłodzić, jeśli porcja zimna.
Podawać z crme frache lub lodami.