Suszone figi w czerwonym winie
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka cukru, Skórka z cytryny, figi mission i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym, Suszone figi i morele w waniliowym syropie winnym, oraz Suszone Figi Gotowane W Białym Winie I Soku Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść figi w płytkim szklanym lub ceramicznym naczyniu do pieczenia 3-quart. Doprowadzić wino z cukrem i skórkami do wrzenia w 1-litrowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie zalać figami (figi nie będą pokryte płynem).
Upiec figi, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż figi wchłoną około dwóch trzecich płynu i są bardzo delikatne, ale nadal zachowują swój kształt, 50 do 60 minut.
Umieść arkusz pergaminu bezpośrednio na fig, wciskając je w płyn, a następnie odstawić w temperaturze pokojowej 1 godzinę.
Figi podawać z odrobiną soków i małymi gałkami lodów, wszystko skropione syropem z octu po Sherry.
Figi można zrobić 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.
Figi można zrobić 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.