Sushi Czekoladowo-Kokosowe

Sushi czekoladowo-Kokosowe może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka słodzonego skondensowanego mleka, kandyzowane skrystalizowane kawałki imbiru, pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis z SippitySup ma 1 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Chirashi Sushi Cake I Temari Sushi, Deconstructed Sushi (Chirashi Sushi), oraz Not Your Mother ' s Mounds Bar-gorąca czekolada z rumem kokosowym, prażonym kokosem i domową mżawką czekoladową.
Instrukcje
Ale orzechy pekan do miski robota kuchennego i puls 10 lub 12 razy, aż gruboziarnistej tekstury piaszczystej zostanie osiągnięty.
W dużej misce wymieszać orzechy pekan, kokos, cukier puder i mleko skondensowane.
Dobrze wymieszać, powinna być dość gruba i sztywna, o konsystencji mokrej gliny. Forma squareish kształcie dzienniki około 1 ½ cali średnicy i 5 cali długości. Wątek długi (co najmniej 8-cali) bambusowy szaszłyk przez kłody Kokosowe długości przez środek, aż końcówka tylko przebija drugą stronę. To powinno dać ci uchwyt, aby pomóc w zanurzeniu około 3 cali długości.
Umieść gotowe dzienniki na pergaminie lub tace wyłożonej papierem woskowym i włóż je do zamrażarki, około 30 minut, aż staną się nieco twarde.
Umieść czekoladę w żaroodpornej misce. Ustaw miskę nad garnkiem gotującej się wody, nie pozwól, aby poziom wody dotykał dna miski. Roztopić czekoladę, często mieszając, aż będzie gładka i błyszcząca.
Niech czekolada stać się nieco chłodny w dotyku, umieścić jeszcze wylewane.
Wlać trochę czekolady do wąskiego słoika, dzbanka lub szklanki na tyle wysoki, aby pomieścić kłody Kokosowe pionowo, i pozostawiając wystarczająco dużo miejsca w pojemniku, aby umożliwić przemieszczenie czekolady. Trzymając długi koniec szaszłyka, zanurzyć każdy dziennik do czekolady obracając jak zanurzyć, aby zapewnić pełne pokrycie. Podnieś Wyloguj się z czekolady, pozwalając dużej części nadmiaru kapać z powrotem do pojemnika.
Lay czekolady pokryte dzienniki na pergaminie lub wosku papieru pokryte tacy. Powtórz z wszystkich dzienników, dodając więcej czekolady w razie potrzeby, aby zapewnić pełne pokrycie. Gdy wszystkie kłody są pokryte, zwróć kłody do zamrażarki na około 10 minut. Następnie powtórz procedurę. Możesz powtórzyć cały proces po raz trzeci, jeśli lubisz czekoladę dość grubą. Ale dwa razy mi pasuje.Po ostatnim zanurzeniu zwróć je do zamrażarki na dodatkowe 10 minut. Usuwać je pojedynczo na powierzchnię cięcia. Uruchom bardzo ostry nóż pod ciepłą wodą i pokrój kłody na kawałki o grubości 3/4 cala. Mycie i podgrzewanie noża między każdym cięciem.
Udekoruj małym kawałkiem skrystalizowanego imbiru wciśniętym w środek każdego plastra, jeśli używasz. Można je przechowywać w lodówce do około 1 godziny przed podaniem. Najlepiej w temperaturze pokojowej.