Susan Feniger 's Street Food' s rumuński słodki i kwaśny bakłażan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj rumuńskiego słodko-kwaśnego bakłażana Susan Feniger Street Food. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 2,02 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 583 kalorie, 5G białka, oraz 42g tłuszczu. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni wschodnioeuropejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki i łodygi, sól koszerną, pieprz cayenne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kaya Toast z ulicy Susan Feniger, Toast Kaya Susan Feniger, oraz Ukraińskie pierogi ze szpinakiem Susan Feniger dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij i wyrzuć oba końce każdego bakłażana i pokrój je wzdłuż na plasterki o grubości 1/4 cala.
Ułóż plastry na blasze do pieczenia i posyp obie strony 3 łyżkami soli. Odstawić na 20 minut, aby sól wyciągnęła część wody z bakłażana. Następnie osuszyć bakłażan ręcznikiem do naczyń.
Umieść oliwę z oliwek, czosnek, szalotki, pietruszka, cayenne, i pozostałe 1/2 łyżeczki soli w robocie kuchennym, i puree, aż utworzy gładką pastę (będzie przypominać pesto).
Rozłóż obficie po obu stronach plasterków bakłażana.
W dużej patelni sauté ustawionej na średnim ogniu, podgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego.
Dodać tyle plastry bakłażana na pokrycie dna patelni, i gotować, aż będą rumiane z obu stron i gotowane przez, 2 do 3 protokół na stronę.
Przenieś bakłażana na talerz lub talerz. Powtórz ten proces z pozostałymi plastrami bakłażana, dodając 2 łyżki oleju dla każdej partii.
Pokrój ugotowany bakłażan w paski o szerokości 1 cala.
W rondlu ustawić na średnim ogniu, połączyć pomidory, ocet, i brązowy cukier. Dusić przez 12 minut lub aż pomidory zaczną się rozkładać.
Dodać paski bakłażana i wymieszać. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu przez 8 do 10 minut, aż większość płynu zostanie ugotowana.
Zdjąć z ognia i podawać, lub schłodzić. To danie może być podawane na ciepło lub na zimno.