Surówka z kalafiora na święta
Surówka z kalafiora na święta wymaga około 40 minut od początku do końca. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny i laktoowowegetariański ma 290 kalorii , 4 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Udaj się do sklepu i kup majonez, radicchio, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Będzie hitem na Twoim wydarzeniu The Fourth Of July . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten dodatek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem niezłą ocenę Spoonacular wynoszącą 66% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Holiday Cookies , Holiday Egg Nog i Holiday Sausage Dressing .
Instrukcje
Na małej patelni smaż orzechy włoskie w 2 łyżkach oleju na średnim ogniu przez 1 minutę. Dodaj cukier, miód, ziele angielskie, cynamon i goździki. Smaż jeszcze przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cukier się rozpuści, a orzechy będą równomiernie pokryte. Ostudź na papierze woskowanym.
W dużej misce wymieszaj kapustę, kalafiory, rzeżuchę, radicchio, żurawinę i czerwoną cebulę. W małej misce ubij sok z granatów, ocet, majonez, czosnek, sól, płatki czerwonej papryki i pozostały olej. W razie potrzeby wymieszaj z miętą.
Polać mieszankę z kapustą i wymieszać.
Udekoruj orzechami włoskimi.