Surf i Turf dla dwojga
Surf And Turf dla dwojga może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 843 kalorie, 35g białka, oraz 76 g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 2 i kosztuje $7.09 za porcję. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 36 mówi, że trafiło w sedno. Jeśli masz pancetta, polędwica wołowa, szczypiorek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Surf & Turf, Surf And Turf kolacja dla dwojga, oraz Citrus Surf and Turf dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić olej ziołowy: natkę pietruszki, szczypiorek i oliwę z oliwek pulsować w mini robocie kuchennym, aż będzie gładka. Cienkie z wodą, jeśli to konieczne, i dodać 1/4 łyżeczki każdej soli i pieprzu.
Przełożyć do małej miski, przykryć i odstawić. (Można to zrobić do 2 godzin wcześniej.)
Przygotuj surf i darń: wrzucić krewetki, oliwa z oliwek, sok z cytryny, posiekany tymianek i pieprz do smaku w misce. Zawiń każdą krewetkę kawałkiem pancetty. Rozgrzej brojlery. Ułóż krewetki na patelni brojlerów wyłożonej folią. Wołowinę doprawić solą morską i pieprzem, do mięsa wcisnąć gałązki tymianku i odstawić. Oderwać twarde końce szparagów.
Szparagi umieścić w naczyniu kuchennym z 1/4 szklanki wody i szczyptą soli morskiej.
Rozgrzać średnio żaroodporną patelnię na dużym ogniu i dodać masło. Gdy piana opadnie, sear wołowiny aż złoty kolor, o 3 minut na stronie. Za pomocą szczypiec, przytrzymaj mięso i brązowe boki.
Przenieść patelnię do brojlerów i gotować, aż termometr włożony do rejestrów wołowiny 125 stopni F dla średnio rzadkich, o 4 Więcej minut.
Przenieś do deski do krojenia, aby odpocząć podczas gotowania krewetek.
Dusić krewetki, aż pancetta jest chrupiące, o 2 minut na stronie. Tymczasem, mikrofala szparagi do miękkości, o 2 protokół. Wołowinę pokroić na 4 kawałki.
Podawać z krewetkami, olejem ziołowym i szparagami.