Superstar Tarta Z Ajerkoniakiem
Superstar tarta ajerkoniak może być tylko deser szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 336 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje 86 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest idealny do Boże Narodzenie. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jajko, skorupki tarty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 13%, co jest raczej złe. Spróbuj Ciasteczka Z Ajerkoniakiem: Świąteczna Taca Na Ciasteczka Superstar, Tarta Z Ajerkoniakiem Żurawinowym, oraz Superstar Sub dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (180 stopni C).
Ułóż jedno opakowanie skorupek tarty na blasze do pieczenia. Za pomocą ubijaka elektrycznego ubić cukier i jajko, aż będzie lekkie i puszyste. Wymieszaj odparowane mleko, wodę, rum, sól, gałkę muszkatołową i cynamon.
Wlać do skorupy tarty i piec przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy skórka będzie złoty i nadzienie jest ustawione.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Z puszek foliowych usunąć pozostałe skorupki tarty.
Przenieś na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą i naciśnij, aby spłaszczyć. Za pomocą noża w kształcie gwiazdy o średnicy od 1,5 do 2 cali (3,5-5 cm) Wytnij gwiazdę z każdego kawałka ciasta.
Umieścić na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia i piec przez 8 minut lub aż ładnie rumiane.
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Wymieszać lukier i gałkę muszkatołową razem i umieścić w małej torebce rurki. Rura cienką linię oblodzenia wokół krawędzi każdej Gwiazdy.
Na każdą tartę nałożyć 2 łyżki stołowe (30 mL) ubitej polewy i udekorować gwiazdką.