Super Lody Cytrynowe
Super lody cytrynowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 317 kalorii. Mieszanka żółtek, pół na pół śmietany, skórki z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 85 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 45 minut. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Kremowe Lody Cytrynowe, Super Lody Cytrynowe, oraz Ciasteczka truskawkowe i lody śmietankowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć śmietanę, pół na pół, cukier i skórkę z cytryny w rondlu; doprowadzić do duszenia na małym ogniu. Gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Zdjąć z ognia. Przykryć rondel i pozostawić mieszaninę do stromej przez 10 minut.
Odkryj patelnię i przywróć do gotowania na wolnym ogniu. Żółtka ubić w misce. Stopniowo mieszać jedną szklankę gorącej mieszanki śmietany do jaj, kilka łyżek na raz. Pomoże to doprowadzić jajka do temperatury bez ich mieszania. Wymieszać z powrotem mieszaninę jaj do mieszaniny śmietany w rondlu. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż mieszanina po prostu pokrywa tył łyżki, 5 do 10 protokół.
Przełożyć do dużej miski; przykryć. Przechowywać w lodówce przez noc.
Sok z cytryny wymieszać z zimną mieszanką lodów. Zamrażać w 4 do 5 quart Ice Cream maker zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przelej lody do pokrywanego pojemnika z zamrażarką i zamrozić na 4 godziny, aby dojrzeć smaki przed podaniem.