Sunny ' s Honey BBQ piekarnik krótkie żeberka
Przepis Sunny ' s Honey BBQ piekarnik można zrobić krótkie żeberka w około 5 godzin i 5 minut. To danie główne ma 682 kalorii, 64G białka, oraz 34g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje $5.4 za porcję. 447 osób próbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga papryki, cebuli w proszku, oregano i miodu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 96%, co jest spektakularne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sunny ' s Honey BBQ piekarnik krótkie żeberka, Spice przetarł Grillowany Amerykański Żubr krótkie żeberka z pomarańczowym miodem Chipotle BBQ Sauce, oraz BBQ krótkie żeberka.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
W małej misce wymieszaj paprykę, cebulę w proszku, 4 łyżeczki soli, oregano, czosnek w proszku, kminek, pieprz cayenne i kilka mielonych czarnego pieprzu. Przetrzyj miksturę na żebra i pozostaw w temperaturze pokojowej na maksymalnie 1 do 2 godzin.
Umieść żeberka ciasno w naczyniu do piekarnika, tłustą stroną każdego żebra skierowaną do góry. Przykryj szczelnie folią aluminiową i nie bój się przykryć naczynia innym ciężkim naczyniem, aby zapewnić szczelność! Gotuj w piekarniku przez 2 1/2 godziny, w tym momencie mięso powinno spadać z kości.
Wyjmij żeberka z piekarnika i podnieś temperaturę do 425 stopni F.
Używając szczypiec, odwróć i przesuń trochę wołowinę.
Równomiernie skrop miodem wierzch każdego żeberka.
Umieść żeberka z powrotem w piekarniku, tym razem pozostawiając je odkryte i gotuj kolejne 10 do 15 minut.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na krótkie żeberka wołowe. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować, jest dziki koń nieokiełznany Pinot Noir. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir]()
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.