Sunday Brunch: Simply Perfect Quiche

Niedzielny Brunch: po prostu idealny Quiche może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 2321 kalorii, 36g białka, oraz 140 g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, mąki, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: Quiche z szynką i szpinakiem, Niedzielny Brunch: bekon, Por i quiche pomidorowe, oraz Niedzielny Brunch Warstwy.
Instrukcje
Przygotować ciasto do nadzienia. Rozgrzej piekarnik do 375°.
Umieść 1 jajko i mąkę w misce miksera stojącego lub dużej miski i wymieszać z dużą prędkością lub ręcznie z trzepaczką, aż będzie gładka (użyłem ręcznego miksera w dużej misce).
Wymieszać lub ubić pozostałe 4 jajka do wymieszania. W średniej misce ubij Creme fraîche, aż będzie idealnie gładki, a następnie ubijaj mleko.
Mieszankę jajeczną przelać przez sito o drobnych oczkach utrzymujące się nad mieszaniną mleka.
Ubić sól, pieprz i tymianek. (Można przygotować krem do 4 dni wcześniej przed pieczeniem; przykryć i przechowywać w lodówce. Mąka, tymianek i pieprz osiadają na dnie pojemnika do przechowywania i mogą się do niego przyklejać, więc dobrze ubij przed użyciem.)
Do skorupki ciasta wlać masę jajeczną. Wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325° i piec do momentu, aż nadzienie się ustawi, około 30 minut dłużej (dla mnie było to 40 minut). Po dotknięciu środek quiche powinien być lekko jędrny, a nie płynny.
Ostudzić na stojaku z drutu przez co najmniej 20 minut, aby umożliwić utworzenie kremu, aby starannie pokroić.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aby podgrzać całkowicie schłodzony quiche, przykryć folią i piec w temperaturze 325 przez około 15 minut.
- dwie 9-calowe lub 10-calowe skorupki tarty lub ciasta-
Wymieszać sól do wody, aż się rozpuści. Posiekać masło na małe kawałki (1/2 do 1 cala). Przechowuję wodę i masło w zamrażarce na 20-30 minut przed kontynuowaniem.
Zdjąć wierzch z procesora, posypać mieszaninę mąki z masłem około połowy bardzo zimnej wody, wymienić wierzch i pulsować kilka razy. Następnie dodaj resztę wody i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć w kulkę, ale nie będzie całkowicie gładkie. Nadal powinieneś widzieć kawałki masła. (Myślę, że bardziej powszechne jest wlewanie wody przez rurę zasilającą z góry, gdy procesor jest uruchomiony, ale ta metoda zwykle prowadzi mnie do nadmiernego przetwarzania i nadal nie rozprowadza wody równomiernie.)
Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na 2 równe kulki i uformuj każdą kulkę w dysk o grubości 1 cala. Dobrze owinąć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do nocy. Przypadkowo zamroziłem (zamiast chłodzić) moje ciasto na 2 godziny przed rozwałkowaniem i okazało się, że szczególnie łatwo się z nim pracuje.
Na lekko posypanej mąką powierzchni lub między dwoma kawałkami pergaminu rozwałkuj schłodzone ciasto o grubości 1/8 cala, walcując od środka w kierunku krawędzi we wszystkich kierunkach. Pracuj tak szybko, jak to możliwe i daj ciasto ćwierć obrotu co kilka pociągnięć, aby zniechęcić do przyklejania. Ostrożnie przełożyć ciasto na naczynie do ciasta lub patelnię do tarty, rozluźniając je na dno i boki, a następnie delikatnie naciskając na miejsce. Trim lub flet exess ciasto na krawędzi, jak chcesz. Chill until firm to the touch, 30 minutes to 1 hour (or wrap well and chill overnight).
Rozgrzej piekarnik do 375°. Schłodzoną skorupę wyłożyć papierem do pieczenia i wypełnić ciężarami ciasta. W pełni upieczoną skorupę, piec, aż powierzchnia wygląda jasnobrązowy, o 25 protokół (zajrzeć pod papier, aby sprawdzić).
Wyjąć z piekarnika i usunąć pergamin i ciasto wagi. Powrót powłoki do piekarnika i piec do złotego koloru, o 5 protokół więcej. Całkowicie schłodzić na stojakach z drutu przed napełnieniem.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Mouton Cadet Bordeaux Rouge]()
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.