Sunday Brunch: Simply Perfect Quiche

Sunday Brunch: Simply Perfect Quiche
Niedzielny Brunch: po prostu idealny Quiche może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 2321 kalorii, 36g białka, oraz 140 g tłuszczu każdy. Na 5,11 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, mąki, tymianku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć creme fraiche można śledzić to danie główne z Ciasto Brzoskwiniowo-Kremowe Fraiche jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Niedzielny Brunch: Quiche z szynką i szpinakiem, Niedzielny Brunch: bekon, Por i quiche pomidorowe, oraz Niedzielny Brunch Warstwy.

Instrukcje

1
Przygotować ciasto do nadzienia. Rozgrzej piekarnik do 375°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść 1 jajko i mąkę w misce miksera stojącego lub dużej miski i wymieszać z dużą prędkością lub ręcznie z trzepaczką, aż będzie gładka (użyłem ręcznego miksera w dużej misce).
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Wymieszać lub ubić pozostałe 4 jajka do wymieszania. W średniej misce ubij Creme fraîche, aż będzie idealnie gładki, a następnie ubijaj mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Mieszankę jajeczną przelać przez sito o drobnych oczkach utrzymujące się nad mieszaniną mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
5
Ubić sól, pieprz i tymianek. (Można przygotować krem do 4 dni wcześniej przed pieczeniem; przykryć i przechowywać w lodówce. Mąka, tymianek i pieprz osiadają na dnie pojemnika do przechowywania i mogą się do niego przyklejać, więc dobrze ubij przed użyciem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Do skorupki ciasta wlać masę jajeczną. Wstawić do piekarnika i piec przez 10 minut. Obniżyć temperaturę piekarnika do 325° i piec do momentu, aż nadzienie się ustawi, około 30 minut dłużej (dla mnie było to 40 minut). Po dotknięciu środek quiche powinien być lekko jędrny, a nie płynny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Ostudzić na stojaku z drutu przez co najmniej 20 minut, aby umożliwić utworzenie kremu, aby starannie pokroić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. Aby podgrzać całkowicie schłodzony quiche, przykryć folią i piec w temperaturze 325 przez około 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
9
Ciasto Kruche
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
- dwie 9-calowe lub 10-calowe skorupki tarty lub ciasta-
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
11
Wymieszać sól do wody, aż się rozpuści. Posiekać masło na małe kawałki (1/2 do 1 cala). Przechowuję wodę i masło w zamrażarce na 20-30 minut przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
12
Zdjąć wierzch z procesora, posypać mieszaninę mąki z masłem około połowy bardzo zimnej wody, wymienić wierzch i pulsować kilka razy. Następnie dodaj resztę wody i pulsuj, aż ciasto zacznie się łączyć w kulkę, ale nie będzie całkowicie gładkie. Nadal powinieneś widzieć kawałki masła. (Myślę, że bardziej powszechne jest wlewanie wody przez rurę zasilającą z góry, gdy procesor jest uruchomiony, ale ta metoda zwykle prowadzi mnie do nadmiernego przetwarzania i nadal nie rozprowadza wody równomiernie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
13
Na lekko posypanej mąką powierzchni podziel ciasto na 2 równe kulki i uformuj każdą kulkę w dysk o grubości 1 cala. Dobrze owinąć i schłodzić przez co najmniej 2 godziny lub do nocy. Przypadkowo zamroziłem (zamiast chłodzić) moje ciasto na 2 godziny przed rozwałkowaniem i okazało się, że szczególnie łatwo się z nim pracuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
14
Na lekko posypanej mąką powierzchni lub między dwoma kawałkami pergaminu rozwałkuj schłodzone ciasto o grubości 1/8 cala, walcując od środka w kierunku krawędzi we wszystkich kierunkach. Pracuj tak szybko, jak to możliwe i daj ciasto ćwierć obrotu co kilka pociągnięć, aby zniechęcić do przyklejania. Ostrożnie przełożyć ciasto na naczynie do ciasta lub patelnię do tarty, rozluźniając je na dno i boki, a następnie delikatnie naciskając na miejsce. Trim lub flet exess ciasto na krawędzi, jak chcesz. Chill until firm to the touch, 30 minutes to 1 hour (or wrap well and chill overnight).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
15
Rozgrzej piekarnik do 375°. Schłodzoną skorupę wyłożyć papierem do pieczenia i wypełnić ciężarami ciasta. W pełni upieczoną skorupę, piec, aż powierzchnia wygląda jasnobrązowy, o 25 protokół (zajrzeć pod papier, aby sprawdzić).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
16
Wyjąć z piekarnika i usunąć pergamin i ciasto wagi. Powrót powłoki do piekarnika i piec do złotego koloru, o 5 protokół więcej. Całkowicie schłodzić na stojakach z drutu przed napełnieniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mouton Cadet Bordeaux Rouge. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Mouton Cadet Bordeaux Rouge
Gęsta czerwień z wyraźnym fioletowym odcieniem. Nos jest wyrazisty i złożony, bogaty w świeże i dojrzałe aromaty owocowe, zwłaszcza wiśni czerwonej i wiśni morello, z odrobiną przypraw. Atak na owoce jest bogaty i elastyczny, środkowe podniebienie pełne i owocowe na jedwabistych taninach. Pokazując atrakcyjną długość na podniebieniu, ma świeże i pikantne wykończenie, które wyraża typowy charakter merlota i bardzo wysoką jakość vintage.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn