Sumak Spódnica stek z redukcją granatu

Stek ze spódnicą Sumac Z Redukcją granatu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,53 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 347 kalorii, 33g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Udaj się do sklepu i odebrać spódnica stek, sumak, cukier, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Granat Glazurowana Spódnica Steak Fajitas, Granat Glazurowana Spódnica stek Tacos z marynowaną czerwoną kapustą i pikantnym Guacamole, oraz Steki z kalafiora sumak z granatem.
Instrukcje
Przynieś sok z granatów, cukier i 1/4 łyżeczki soli do wrzenia w rondlu 1 1/2-do 2-quart na umiarkowanie dużym ogniu, a następnie gotuj, aż zmniejszy się do około 1/3 szklanki, 20 do 30 minut.
W międzyczasie wymieszaj sumak, pieprz i pozostałe 3/4 łyżeczki soli.
Pokroić stek na kawałki, aby zmieścić się w dużej płytkiej patelni do pieczenia i osuszyć.
Przenieść stek do pieczenia i posypać równomiernie mieszaniną sumak, a następnie odstawić około 10 minut.
Steki Broil 3 do 4 cali od ciepła, obracając się raz, 2 do 3 minut Razem dla cieńszych kawałków, 3 do 4 minut dla grubszych kawałków dla średnio rzadkich.
Przelej steki z dowolnymi sokami na patelnię na duży talerz i odstaw, luźno przykryty folią, 10 minut.
Podczas stek stoi, ciepła 1 łyżka masła w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować szalotka, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 3 do 5 protokół.
Dodać Port i gotować na wolnym ogniu, aż zredukowana do glazury, 2 do 3 protokół.
Dodać soki mięsne nagromadzone na talerzu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu.
Wymieszać z redukcją granatu i sokiem z cytryny.
Zdjąć z ognia i ubić w pozostałych 2 łyżkach masła, aż włączone.
Trzymając nóż pod kątem 45 stopni, cienko pokroić stek po przekątnej i podawać z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.