Sum Szarpany
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Jerk Sum może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 323 kalorie. Na $3.6 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz brązowy cukier, czosnek, cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jerk-przetarty Sum z pikantną kolendrą Slaw, Pieczony łosoś Jerk z domową przyprawą Jerk i refleksją nad dawaniem, oraz Pieczony łosoś Jerk z domowej roboty jamajskiej przypraw Jerk dla podobnych receptur.
Instrukcje
W blenderze przecier cebulę, czosnek i nasiona sezamu z brązowym cukrem, ziele angielskie, tymianek, gałka muszkatołowa, 1 łyżeczka soli, czarny pieprz, cayenne, olej i ocet.
Podgrzej brojlery. Lekko olej brojlerów lub blachy do pieczenia.
Posyp obie strony filetów sumowych pozostałą 1/4 łyżeczki soli i połóż je na przygotowanej blasze do pieczenia, obranej ze skóry-bokiem w dół.
Rozprowadź mieszankę przypraw na rybie w równej warstwie.
Smażyć ryby, o 6 cali od ciepła, jeśli to możliwe, aż dobrze rumiane i po prostu zrobić, o 5 minut dla 3 / 4-calowe filety o grubości.
Alternatywy dla ryb: chociaż sum jest chudy i jędrny, te cechy nie są tutaj konieczne. Możesz użyć filetów o innym charakterze, takich jak bluefish, Red snapper lub wolffish.
Zalecenie wina: dokonaj wyboru napoju tak proste i dorywczo jak to danie-i szukać czegoś, co może wziąć ciepło. Spróbuj białego zinfandela, ros lub ulubionego piwa.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Sum można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.