Sum pieczony z polewą pomidorową-Kalamata
Sum pieczony z dodatkiem pomidorów-Kalamata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.82 za porcję. Jedna porcja zawiera 233 kalorie, 26g białka, oraz 13g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka filetów sumowych hodowanych w gospodarstwie, kolendra, oliwki kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony Czerwony Snapper Z Polewą Cytrusowo-Pomidorową, Pieczony Grouper z musztardą Kalamata, oraz Arbuz, pomidor i sałatka z oliwek Kalamatan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć pierwsze 3 składniki w misce; dobrze wymieszać.
Umieść filety w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania; top z mieszaniną pomidorową.
Filety piec w temperaturze 375 ° C przez 25 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować, gdy zostanie przetestowana widelcem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio