Sum orzechowy z sosem bananowo-pieprzowym

Sum orzechowy z sosem bananowo-pieprzowym
Pekan Sum z sosem bananowo-pieprzowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 854 kalorie, 37g białka, oraz 63g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać sól i pieprz, pikle smakołyk, szalotka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 79%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sum Orzechowy Z Sosem Cytrynowym, Filety z suma smażonego z sosem orzechowym, oraz Sum z orzechami Pekanowymi z pikantnym sosem śmietanowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić sos, Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż wszystkie orzechy pekan na blasze do pieczenia i tosty, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane i aromatyczne, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Przenieś na talerz i pozwól cool.In Robot kuchenny, pulse 1 filiżanka schłodzonych orzechów pekan tylko do czasu, gdy przypominają Gruboziarnisty posiłek. Nie przerabiaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4
Wyjąć wszystkie oprócz 1/4 szklanki orzechów pekan i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
5
Dodaj majonez, szalotka, banan chili, pikle, koperek, sok z cytryny, sól i pieprz do robota kuchennego. Pulse aż dobrze wymieszane, ale nadal nieco grube.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Pikle RelishPikle Relish
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Przełożyć do miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.Wyłożyć blachę do pieczenia pergaminem. Filety rybne opłukać i osuszyć ręcznikami papierowymi. W płytkiej misce ubij razem maślankę, jajka i Tabasco. W innej płytkiej misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, mączkę pekan, sól i pieprz. Każdy filet zanurzyć w mieszance maślanki, następnie równomiernie zalać mieszanką mąki, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Filety RybneFilety Rybne
Po 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I GoździkachPo 1 Zmielonej Gałce Muszkatołowej, Zielu Angielskim I Goździkach
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
16 Miniaturowych Wafli Waniliowych16 Miniaturowych Wafli Waniliowych
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Umieścić na przygotowanym pieczeniu sheet.In duża, ciężka patelnia lub Frytkownica, wlać olej na głębokość 1 cala i podgrzać do 182° na termometrze do głębokiego smażenia. Pracując partiami, jeśli to konieczne, smaż filety, obracając raz, aż staną się zarumienione i nieprzezroczyste przez cały czas, około 3 minut na stronę. Za pomocą szpatułki z rowkiem przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Utrzymuj ciepło, aż wszystkie filety zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Filety przełożyć na rozgrzane pojedyncze talerze.
9
Dekoruj klinami cytryny i połówkami orzechów pekan. Podaj schłodzony SOS przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
Zmielone Goździki, Imbir I Gałkę MuszkatołowąZmielone Goździki, Imbir I Gałkę Muszkatołową
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Sum można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia30
Magazyn