Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Sum Lafitte. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.4 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 71 g tłuszczu, oraz w sumie 1069 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz olej roślinny, mielony pieprz, dekoruj: kliny cytrynowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny cytrynowe, można śledzić to danie główne z Baklava Rolowana jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Masala Sumowa, Zupa Sumowa, oraz Ciasta Sumowe.
Instrukcje
1
Ubić jajka i mleko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2
Mąkę, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki zmielonej czerwonej papryki wymieszać w płytkim naczyniu. Pogłębiać filety w mieszaninie mąki; zanurzyć w mieszaninie mleka i ponownie pogłębiać w mieszaninie mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
Pasek Skórki Cytrynowej
3
Wlać olej na głębokość 3 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 36
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
4
Filety smażyć 6 minut lub do złotego koloru; odcedzić na papierowych ręcznikach. Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
5
Obrać krewetki i usunąć żyły, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
6
Roztopić masło na dużej patelni ciężkiej na średnim ogniu; dodać krewetki i czosnek mielony, i gotować, często mieszając, aż krewetki kolei różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
Masło
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Usuń krewetki, zastrzegając kapie w patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Wymieszać wermut do zastrzeżonych kapiących patelni; doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermut
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj śmietanę ubijającą, 2 łyżki zielonej cebuli, sok z cytryny, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1 do 2 łyżeczki mielonej czerwonej papryki; gotować, często mieszając, 12 do 15 minut lub aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz Cayenne
Krem Do Bicia
Zielona Cebula
Sok Z Cytryny
Sól
10
Sum ułożyć na talerzu; skropić sosem. Top z krewetek i szynki; posypać pozostałe 2 łyżki zielonej cebuli, i udekorować, w razie potrzeby.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla sumów. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.