Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Sukiyaki z Czerwonym Lucjanem może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 319 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $16.55 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dashi, świeże liście szpinaku, mirin i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Czerwony Lucjan, krewetki i arbuz Ceviche, Sukiyaki, oraz Sukiyaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz Dashi, mirin i sos sojowy w dużym garnku na dużym ogniu. Doprowadzić do wrzenia; dodać czerwonego Lucjana, kostki tofu, i grzyby shiitake. Gotować, aż czerwony snapper będzie prawie nieprzezroczysty w środku i grzyby shiitake są miękkie, mieszając od czasu do czasu i zmniejszenie ciepła, jeśli ciecz zacznie wrzeć, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby Shiitake
Lucjan Czerwony
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dashi
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj posiekaną chryzantemę girlandę i gotuj, aż zwiędną, od czasu do czasu mieszając, około 1 minuty. Chochla sukiyaki do miski i służyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
3
* Japoński bulion rybny z płatków bonito i kombu. Sproszkowany koncentrat dashi jest dostępny na rynkach Japońskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Bonito
Dashi
Kombu
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
4
** Mirin jest dostępny na rynkach japońskich oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
5
*** Girlanda chryzantema to pachnąca świeża zieleń, którą można znaleźć w sekcji produktów na rynkach Japońskich pod nazwą shingiku oraz na rynkach Chińskich pod nazwą tung hao.