Sugo Rosso (Sos Czerwony)
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Sugo Rosso (czerwony sos) może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 2 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. 17 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, pomidory, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Szpinak i trzy serowe Ravioli z sosem Sugo, Sos pomidorowy prosty / Sugo di Pomodoro Semplice, oraz Sugo finto-wegetariańska wersja sosu mięsnego.
Instrukcje
Doprowadzić garnek wody do wrzenia. Gotuj pomidory we wrzącej wodzie, aż skóra zacznie się dzielić, około 1 minuty. Natychmiast usuń pomidory i zanurz się w lodowatej wodzie na kilka minut, aby zatrzymać proces gotowania.
Usuń pomidory z lodowatej wody; usuń i wyrzuć skórki pomidorów.
Pomidory pokroić na kawałki. Zmiksować pomidory w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu; rozgrzać rozgnieciony czosnek w oleju, aż pachnący, uważając, aby nie brązowy, 1 do 2 minut.
Dodać zmiksowane pomidory i sól; doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu i gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 protokół.
SOS wyjąć z ognia i wymieszać bazylią przez sos. Odstawić sos do siedzenia na kilka minut, aby umożliwić smak z bazylii do mieszania w sosie.